Arıcılık Sertifika Programı
- Oluşturan Otek Akademi
- Son güncelleme:Nisan 20th, 2024
Eğitim Hakkında
Arıcılık Eğitimi Sertifikası son yıllarda arıcılığa devletin verdiği teşvikler, genç çiftçi hareketi, meslek edindirme kursları derken gittikçe artan bir popülerliğe sahip oldu. Arıcılık birçok Avrupa ülkesinde ticarinin yanı sıra hobi olarak da yapılıyor. Yıllarca hiç bal almadan sadece arılarının soyunun devamı için bu işi yapanlar var.
Arıcı, kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, arılı kovan hazırlama, ana arı, oğul arı ve arı ürünleri üretme, arı kolonisinin bakım, beslenme, arı ürünleri hasadı, arıcılık araç, gereç ve ekipmanlarının bakım ve onarım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.
Arıcılık Teşvikleri
Arıcılık için teşvik programı kapsamında;
Boş Kovan 50 adet
Şurupluk 50 adet
Mondirin Takımı 1 takım
Dondurucu 1 adet
Bal Sağım Çadırı 1 adet
Güneş Paneli 1 adet
Arıcı Barakası 1 adet
Şurup Karıştırma Makinesi 1 adet
Bal Dinlendirme Tankı 1 adet
Çıta Delme Makinesi 1 adet
Tel Zımba Makinesi 1 adet
Temel Petek 50 kg.
Bal Süzme Makinesi 1 adet
Sır Alma Bıçağı 2 adet
Güneş Panelli Çit 1 set
Sır Alma Teknesi 1 adet
Sır Sıkma Presi 1 adet
Mum Eritme Teknesi 1 adet
Seyyar Tuvalet 1 adet
Arı Sütü Üretim Malzemeleri 1 takım
Arı Sütü Toplama Makinesi 1 adet
Arı Ekmeği Hasat Makinesi 1 adet
Propolis Tuzağı 50 adet
Arı Zehiri Toplama Ekipmanı 3 adet
Destekleri verilmektedir. Daha detaylı bilgi için Tarım ve Orman Bakanlığı İl Müdürlüğü veya Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğüne, ilçelerde ise İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekmektedir.
-
Arıcının özellikleri
-
Kovan seçimi
-
Arı ırkı ve kolonisi seçimi
-
Arıcılık yapılacak bölgenin seçimi
-
Arılık takvimi
-
Arıcılıkta kullanılan malzemeler
-
Bal arılarının besin kaynaklar
-
Arıcılık tipleri
-
Besin kontrolü ve beslenme
-
Koloni mevcudunu geliştirme
-
Yağmacılık ve alınacak önlemler
-
Kolonilerin petek işlemleri
-
Kolonilerin araziye yerleştirilmesi
-
Çerçeve hazırlama ve kovana verme
-
Takviye verme
-
Ana arı ızgarası konulması
-
Bitki varlığı takibi ve göçer arıcılık
-
Bal hasadı
-
Teşvik beslenmesi
-
Besin stok beslenmesi
-
Arı kışlatma
-
Ana arı yetiştirme ve yenileme
-
Ana arının koloni için önemi
-
Ana arı kalitesini etkileyen faktörler
-
Ana arının yumurtlamasında etkili faktörler
-
Damızlık seçimi
-
Aşılanan larvanın yaşı
-
Ana arı yetiştirme mevsimi
-
Nektar ve polenli bitkiler
-
Arı ürünleri
-
Bal ve çeşitleri
-
Bal tebliğinde ürün özellikleri
-
Polen ve toplanması
-
Arı ekmeği ve toplanması
-
Propolis ve toplanması
-
Arı zehiri ve toplanması
-
Balmumu
-
Arı ürünlerinin saklanma koşulları
-
Pestisitler ve arılara olan zararları
-
Bal arılarının ıslahı
0.00
0 Puan