Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon Eğitimi
- Oluşturan Otek Akademi
- Son güncelleme:Nisan 20th, 2024
Eğitim Hakkında
Meslek tanımı olarak sağlık hizmeti kurumları arasında yer alan ağız diş sağlığı merkezleri, ayakta ve yataklı tedavi merkezleri gibi yerlerde sterilizasyon dezenfeksiyon hizmetlerini yapan ve bunun için gerekli bütün tedbirleri alan kişiler olarak ifade edilebilir. Bununla beraber Covid 19 Pandemiden dolayı ulusal ve uluslar yaşanan sağlık sorunları nedeniyle restoran hizmetlerinden, market hizmetlerine, kuaför hizmetlerine varıncaya kadar neredeyse bütün hizmet sektörleri sterilizasyon ve dezenfeksiyon hizmetlerine ve bu eğitimlere ihtiyaç duyabileceklerini söyleyebiliriz. Bu sebeple yaşanan pandemi süreci nedeniyle programın önemi artmış ve bilgi ihtiyacına günden güne ihtiyaç duyulmaya başlandığını söyleyebiliriz.
Sağlık, başta insanlığın hatta bütün canlıların ortak bir paydası olması nedeniyle öncelikle ayakta ve yatarak tedavi kurumları olmak üzere sterilizasyon ve dezenfeksiyon hizmetleri oldukça önemli hale gelmiştir. Pandemi den dolayı hijyen faktörünün daha da önemli hale gelmesiyle sterilizasyon ve dezenfeksiyona olan ilgi artmış ve yeni bir meslek grubu şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Sterilizasyon ve dezenfeksiyon alanında çalışan, çalışacak kişilerin, başta sağlık sektörü olmak üzere, hizmet sektöründe (Kuaför, restoran, kafe, market vb.) işletmelerde çalışma faaliyetlerine devam eden ve edecek olan herkesin alması gereken bir eğitimdir. Bu eğitimde sterilizasyon ve dezenfeksiyona ilgili bilgi donanımı yerinde olan kişilerin eğitim alması amaçlanmıştır.
Neler Öğreneceğim?
Bu eğitimde sterilizasyon ve dezenfeksiyon nasıl yapılır, mikroorganizmaların özellikleri, mikrobiyolojik risk konuları başta olmak üzere iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı ve bu kapsamda alınabilecek önlemler öğrenilecektir. Ayrıca mesleki hastalık riskleri ve korunma yolları, iş güvenliği ve işçi sağlığı konuları öğrenilecektir.
-
Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon nedir?
-
Sterilizasyon ve dezenfeksiyon nasıl yapılır?
-
Mikroorganizmaların özellikleri nelerdir?
-
Mesleki Hastalık riskleri nasıl oluşur?
-
İş sağlığı mevzuatına uymak ve iş güvenliği önlemleri nasıl alınabilir?